Hanoi er Vietnams hovedstad og Vietnams største by

Hanoi

Hanoi er Vietnams hovedstad og efter en lille geografisk manøvre af regeringen, hvorved byens areal blev forøget med 3300 km2, har byen omkring 8.000.000 indbyggere og er dermed landets største by. Hanoi kan dateres helt tilbage til stenalderen, og byen bærer præg af dens lange historie, men især tiden som kongeby, tiden under fransk overherredømme og de voldsomme bombardementer under Vietnamkrigen, har sat præg på byen.

Selv om der er sket en voldsom udvikling i Hanoi siden Vietnam åbnede sig overfor omverdenen, er byen stadig ikke som alle andre asiatiske storbyer – den franske indflydelse med prægtige villaer, masser af træer og søer gør, at atmosfæren i byen bare er anderledes. Især området i byens centrum omkring Hoan Kiem søen er seværdigt med de nænsomt restaurerede bygninger og dertil kommer så mylderet af handelsgader i den gamle bydel. Det er her du finder rigtig mange gode små restauranter, og det er her, du med fordel kan gøre dine indkøb.

Lige som overalt i Vietnam, ser du også i Hanoi overalt statuer og billeder af Ho Chi Minh, som er Vietnams store landsfader. Ho Chi Minh blev født i 1890 i Hue. Som ung rejste han til søs og bosatte sig i Paris, hvor han var med til at stifte det franske kommunistparti. I 1941 vendte han tilbage til Vietnam, hvor han stiftede organisationen Viet Minh, hvis mål var et selvstændigt Vietnam. Da japanerne i 1945 forlod landet erklærede Ho Chi Minh landet for selvstændigt, men desværre ønskede Frankrig at opretholde deres overherredømme over Vietnam. Det blev starten til den indokinesiske krig, der sluttede i 1954 efter Frankrigs nederlag ved Dien Bien Phu. Ved fredsslutningen blev Vietnam delt i 2 lande og Ho Chi Minh var frem til sin død i 1969 præsident i Nordvietnam.

Hanoi byder på rigtig mange seværdigheder, men mest oplagt er at besøge Ho Chi Minhs mausoleum og så senere besøge hans beskedne bolig. Byen har en række gode museer, flotte templer og pagoder, og så er det værd at overveje at besøge Operahuset. Mulighederne er talrige.

Hanoi er udgangspunktet for turene til 2 af Vietnams største oplevelser nemlig Halong Bay og Sapa.

 

Bliv inspireret af andre rejsemål