Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/gotoasia.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2339

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/gotoasia.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2343

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/gotoasia.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3166
Vietnam | Go to AsiaGo to Asia

Info om Vietnam

Vietnam har 86 millioner indbyggere. Landets areal er 331.210 km2 og landet har form som et stort s. Afstanden fra nord til syd er 1600 km. Den største del af landet er bjerge, og mange områder er med mangelfuld infrastruktur med begrænset befolkning, men lavlandet og kystområderne er tætbefolkede. Hovedstaden er Hanoi, men Ho Chi Minh City er landets økonomiske centrum og samtidig også den største by. Sproget er vietnamesisk. Befolkningen er Viet (87%), men Vietnam rummer samtidig mindst 53 forskellige etniske minoriteter. Hovedreligionen er buddhisme. Officielt er 8% af landets indbyggere buddhister, men det reelle tal er nok mellem 70 og 80 %. Vietnam har en større gruppe kristne og derudover en del andre religiøse mindretal – fælles for de fleste vietnamesere er dog, at de aktivt praktiserer en eller anden form for dyrkelse af deres forfædre. Politisk er Vietnam en et- partistat, hvor kun kommunistpartiet er tilladt. Der er begrænsninger i presse- og ytringsfriheden.

Generelle oplysninger om Vietnam

Vietnam har et meget alsidigt klima, som spænder fra subtropisk klima i den nordlige del af landet til tropisk klima i den sydlige del. Landet har groft sagt 2 årstider: Den tørre årstid fra november til og med april og den mere regnfulde årstid, som strækker sig fra maj til oktober. Du kan dog godt besøge Vietnam hele året, da regnen selv i den våde årstid kun sjældent falder som dagsregn, men mere har karakter af heftige byger. Du er selvfølgelig mere sikker på godt vejr, hvis du besøger landet i perioden fra november til maj. Den nordlige del af Vietnam har relativt kolde vintre med en dagtemperatur omkring de 20 grader C (enkelte dage koldere). I den sydlige del af landet ligger dagtemperaturen året rundt omkring 30 grader C. I den midterste del af landet falder nedbøren anderledes, idet månederne fra september til januar normalt er de mest regnfulde i området omkring Hoi An.
Frem til Sovjetunionens opløsning var Vietnams økonomi tæt bundet op på samarbejdet med Sovjetunionen. Fra 1989 er handelen blevet liberaliseret og landet har åbnet sig for udenlandske investeringer, og samtidig er en del statsejede virksomheder blevet omdannet til aktieselskaber. Dette har medvirket til, at landet nu har en solid økonomisk vækst på omkring 7% årligt, og at andelen af fattige er kraftigt reduceret. Arbejdsløsheden er stadig en stor udfordring. Vietnam eksporterer især til USA, Japan og Australien og de vigtigste eksportvarer er olie, fisk, ris, kaffe, gummi, te, tekstiler og fodtøj.
Den vietnamesiske møntfod hedder dong og 100 dong svarer til 0,03 dkr. Sedler findes i alle mulige værdier fra 100 dong til 500.000 dong. US-dollars kan anvendes som alternativ valuta. Det anbefales at medbringe lidt kontanter i form af enten US-dollars eller euro, da disse valutaer giver en god vekselkurs. Nogle steder kan man bruge Visa og MasterCard som betalingsmiddel samt til at hæve kontanter i hæveautomater – det er dog vigtigt at være opmærksom på, at i de fleste hæveautomater, kan man max. hæve 2.000.000 dong, hvilket svarer til 600 dkr pr hævning.
Pas skal være gyldigt min. 90 dage efter indrejse datoen
Siden 2005 skal danskere og andre nordiske statsborgere ikke længere have visum for rejser under 16 dage. Visumfritagelsen er betinget af, at man ved indrejsen kan dokumentere følgende: - Ophold af op til 15 dages varighed, inkl. ankomst og udrejsedag. - Retur flybillet med udrejse senest 15. dag fra indrejsedatoen. - Pas, som skal være gyldigt minimum 90 dage fra indrejsedagen. Ophold af længere varighed end 15 dage er som hidtil underlagt krav om visum. Det anbefales at få visum på forhånd, selvom man nu kan få visum ved ankomsten til lufthavne. Men det kan tage tid og kan være lidt bureaukratisk, dog fungerer det normalt fint i de store lufthavne.
Statens Seruminstitut anbefaler, at alle almindeligeturister i Vietnam er beskyttet mod difteri, stivkrampe og hepatitis A. Anbefalede vaccinationer afhænger både at dit rejsemål og hvor længe du er i landet. Læs mere på www.ssi.dk
  • Sommertid +5 timer
  • vintertid +6 timer
Siden midten af 1800 tallet var Vietnam en fransk koloni, hvilket gør, at der i dag især i storbyerne er en del franske bygningsværker. Et andet levn efter kolonitiden er, at baguetter og brød i dag er en del af vietnamesisk madkultur. Efter at Japan overgav sig i 1945, forventede alle, at Vietnam skulle være en selvstændig stat, men Frankrig forsøgte at genetablere sit kolonistyre i landet. Det resulterede i den indokinesisk krig, der varede fra 1946 til 1954. Krigen blev afsluttet ved Geneve-konferencen den 21. juli 1954, hvorved landet blev delt i et Nordvietnam og et Sydvietnam. En del af fredsaftalen var, at der skulle afholdes et frit valg i hele landet. Valget blev ikke afholdt og den politiske uenighed førte til, at den krig som vi nu kalder Vietnamkrigen startede i 1959. Senere blev USA kraftig involveret i krigen, som kostede livet for mellem 2 millioner og 5,7 millioner vietnamesere og for 58.000 amerikanske soldater. De sidste amerikanske soldater forlod Vietnam den 30. april 1975. Herefter blev Nordvietnam og Sydvietnam forenet i Den Socialistiske Republik Vietnam.
 

Områder i Vietnam

Halong Bay er helt uden tvivl et af Sydøstasiens flotteste naturområder og har derfor siden 1994 stået på UNESCOs verdensarvsliste. Selve bugten har et areal på omkring 1533 km2 og består af mere end 2000 større og mindre kalkstensøer, der har de mest utrolige udformninger, og som ligger drysset tilfældigt ud i det smaragdgrønne vand. I Halong Bay finder du herudover også talrige grotter, laguner, bugter og enkelte koralrev.
Sapa er en mindre bjergby, som ligger i bjergene i den nordøstlige del af Vietnam tæt på grænsen til Kina. Byen ligger 2500 meter over havoverfladen, og den ligger i et smukt grønt og frodigt område. I bjergene omkring byen bor der mange forskellige etniske minoriteter, og det er en oplevelse at se de forskellige stammer i deres farvestrålende dragter, når de er i byen for at sælge deres lokale produkter på markedet.
Ho Chi Minh City er Vietnams handelsmæssige og økonomiske centrum, og det er en by, hvor udviklingen går meget hurtig. I Ho Chi Minh City er der dog stadig en blanding af nyt og gammelt – en blanding af vietnamesisk og fransk tilsat den mest moderne vestlige arkitektur med højhuse af stål og glas. Byens højeste bygning er Bitexco Tower (262 meter) og prisen på jord kan matche prisen på jord i Tokyo. Den økonomiske udvikling har gjort, at der findes en lille, men meget velhavende overklasse i byen, og derfor finder du her også alle de dyreste internationale mærkevarebutikker.
Hanoi er Vietnams hovedstad og efter en lille geografisk manøvre af regeringen, hvorved byens areal blev forøget med 3300 km2, har byen omkring 8.000.000 indbyggere og er dermed landets største by. Hanoi kan dateres helt tilbage til stenalderen, og byen bærer præg af dens lange historie, men især tiden som kongeby, tiden under fransk overherredømme og de voldsomme bombardementer under Vietnamkrigen, har sat præg på byen.