En ferie i Sydthailand er en dejlig blanding af afslapning og oplevelser.

Sydthailand

Både på fastlandet, men især på øerne finder du hvide strande, krystalblåt vand og kokospalmer, som er det mange forbinder med ferie i tropiske klima.

Sydthailand byder dog også på store oplevelser med både dyre og plantelivet. Et eksempel er et ophold i regnskoven i Khao Sok i en hytte, som er bygget på en flåde – dette er absolut en af de rigtig store oplevelser. Sydthailand kan opleves på mange måder og her er selvfølgelig også mulighed for trekking, elefantridning og ture på mountainbike.

Under havoverfladen er der rig mulighed for at stifte bekendtskab med dyrelivet, når du enten snorkler eller dykker. Der er utallige gode snorkle og dykkersteder, men vi mener, at de absolut bedste steder er enten ved Similan Island ud for kysten ved Khao Lak eller ved Koh Tao på østkysten.

På vestkysten ligger bountyøerne, som perler på en snor. Her vil vi nævne Koh Lanta, Koh Muk, Koh Libong, Koh Rok Nai og Koh Lipe. Af disse øer er Koh Lanta den største og den hvor turismen er mest udbygget, dog slet ikke som på naboøen Phuket. På de andre øer kommer kun få turister, og her kan du få oplevelsen af at spise en veltilberedt middag under palmerne på en hvid sandstrand uden at være omgivet af mængder af andre turister. Hvis du har lyst, kan du bagefter nyde synet at tusindvis af ildfluer i mangroven.

Monsunen er med til at afgøre, om du skal besøge vestkysten eller østkysten, når du holder ferie i Sydthailand. Som en tommelfingerregel skal du besøge østkysten og øerne ud herfor, når det er sommer i Danmark og vestkysten og øerne her, er bedst at besøge, når vi har vinter i Danmark.

 

Bliv inspireret af andre rejsemål