Hele Nordthailand kan byde på etniske minoriteter og enestående natur

Nordthailand

Drømmer du om et kulturelt mekka med smukke seværdigheder og et levende byliv, der samtidig er omgivet af en utrolig smuk natur, så er Chiang Mai svaret på dine drømme.
Bjergene indrammer byen. Her lever stammefolk på bjergskråningerne og plejer gamle traditioner og kulturer. Imens finder du i Chiang Mai den lidt mere moderne verden.

Her møder du munke i orange dragter og plastiksandaler, som tilbyder 'monk chat'. Du bliver fristet af den gode mad, du nyder synet af og livet omkring de utallige smukke templer og du oplever thaiernes mere afslappede tilgang til livet.

Selv om Chiang Mai er en storby, er der meget langt til Bangkok og stemningen i byen er fundamentalt anderledes. Chiang Mai byder ikke blot på folkeliv, duften af veltilberedt mad, kulturelle oplevelser, men også på en charmerende gammel bydel gemt bag en voldgrav. Langs floden ligger håndfuld traditionelle restauranter i teaktræ med knirkende gulve og gamle, krogede træer.

Hele Nordthailand kan byde på etniske minoriteter og enestående natur – en natur der for eksempel kan opleves på trekking og raftingture, på ryggen af en elefant eller på sadlen af en mountainbike. Når du skal til Nordthailand, anbefaler vi, at du enten tager nattoget fra Bangkok eller at flyver hertil. Der findes utallige daglige afgange og det er billigt at flyve indenrigs i Thailand.

Når du er i Chiang Mai kan du enten lade dig transportere i den berømte tuk-tuk eller i en af de lokale busser. Du kan også tage en taxi, men vi mener, at du måske får den bedste oplevelse enten på en scooter eller på en mountainbike. Vi tilbyder mange forskellige ture på mountainbike – også ture af flere dages varighed. Da asfalten generel er god, og da de snoede veje er attraktive at køre på, kan vi også at arrangere mc-ferie for grupper – kontakt os for at høre nærmere.

I Nordthailand kan du opleve mange forskellige etniske minoriteter. Mange af bjergstammerne kom til Nordthailand i slutningen af 1800-tallet fra områder i Sydkina. I dag tæller disse stammer ca. 500.000 mennesker, opdelt i etniske grupper med selvstændig kultur og eget sprog.

Bjergstammerne har historisk levet som nomader; efter fem-seks år ad gangen på samme bjergskråning, hvor de dyrker ris, korn eller andre afgrøder, er de flyttet videre. I dag er mange bjergstammerafhængige af en turistindustri, der tilbyder et alternativ til deres traditionelle levevis.

Når du besøger en stammelandsby, beder vi dig huske at du er gæst, så spørg din guide om passende påklædning og opførsel.

 

Bliv inspireret af andre rejsemål