Lækre hvide sandstrande med klart vand og en bevoksning af høje slanke kokospalmer.

Koh Samui

Koh Samui er Thailands 3. største ø og den modtager årligt et stort antal turister fra hele verden. Øen er et af Thailands mest alsidige turistområder og muligheden for overnatning spænder lige fra små primitive hytter på stranden til dyre luksushoteller. Koh Samui besøges af alle slags turister, men har stadig bevaret sin charme. Skal du besøge Thailand om sommeren, er Koh Samui et af de steder, hvor der falder mindst regn i juni – august.

I dag er turismen øens vigtigste indtægtskilde, men indtil for få år siden var kokosnøddeindustrien hovederhvervet og øen er stadig dækket af kokospalmer. Øens hovedattraktioner er strandene, palmerne og det varme klare vand, men der er også både jungle, vandfald og templer, som absolut er værd at besøge. Her er masser af muligheder for at nyde strand- og badelivet, men vil du snorkle eller dykke, anbefaler vi, at du laver en dagstur til Ko Tao, som er en af naboøerne.

Chaweng Beach er navnet på øens største turistområde. Selv om her er et væld af hoteller, restauranter og barer, er stranden stadig smuk, da ingen bygninger er højere end palmerne. Det er her, at du finder både det aktive strandliv med forskellige tilbud og et hektisk natteliv, der byder på alt. Ønsker du fred og ro på ferien, er det nok ikke her du skal bo. Koh Samuis næststørste ferieby hedder Lamai Beach, og denne er både mindre og mere hyggelig end Chaweng. Lamai Beach har en flere kilometer lang strand med groft gulligt sand og klart vand. Her er der selvfølgelig også kokospalmer. Også her er der et stort udvalg af hoteller, restauranter og barer og om aftenen kan du nyde et veltilberedt måltid direkte på stranden.

Bo Phut Beach er uden tvivl det hyggeligste sted at holde ferie på Koh Samui. Også her er der en dejlig palmestrand og lige bag denne er der en rolig, smal og næsten bilfri gade, hvor du kommer ganske tæt på thaiernes dagligliv. Ved Bo Phut Beach finder du også Fisherman Village, der er en samling originale kinesiske træhuse, som i dag er indrettet som pænere restauranter, smagfulde barer, små hoteller, gallerier og butikker med designertøj. I Bo Phut er atmosfæren på en gang afslappet og lidt eksklusiv. Her er super hyggeligt om aftenen og også her spiser du selvfølgelig din middag på stranden.

Rigtig mange steder på Koh Samui finder du gode strande og selv om der er mange turister på øen, kan du sagtens finde næsten øde små strande. At leje en scooter eller lave en aftale med en chauffør er den bedste måde at opleve Koh Samui på.

Koh Samui kan du besøge hele året, da monsunen ikke er så udpræget her. Dog er oktober og november ofte både meget regnfulde og meget blæsende.

 

Bliv inspireret af andre rejsemål