Kanchanaburi er ikke blot en by i det nordvestlige Thailand, men også navnet på en provins i Thailand. Sangkhlaburi er by i denne provins.

Kanchanaburi / Sangkhlaburi

En del turister besøger Kanchanaburi (byen), og mange kommer for at se og opleve ”Dødens Jernbane”, der blev anlagt at japanske krigsfanger under 2 verdenskrig. Alle der besøger byen, går en turen over ”Broen over floden Kwai”. Det er dog ikke den eneste årsag til, at du skal besøge Kanchanaburi, i området findes nemlig en utrolig smuk natur med regnskove, klipper, huler og vandfald. Oven i dette har du også muligheden for at besøge stammefolk og få indsigt i deres kultur og levevis.

Når du skal til Kanchanaburi, får du den bedste oplevelse, hvis du tager det lokale tog fra Bangkok. Du vil så opleve, at livet i en togvogn i Thailand adskiller sig rigtig meget fra livet i en togvogn i Danmark. Det er selvfølgelig også muligt at tage bussen fra Bangkok. Skal du videre fra Kanchanaburi til Sangkhlaburi, skal du enten tage den lokale bus eller en minivan.

En af Thailands mest imponerende nationalparker er Sai Yok National Park. Skoven er rig på teaktræ, vandfald og så er her et spændende dyreliv som bla. omfatter tiger, gibbonaber og vilde elefanter. Her kan du også komme på trekking og du kan tage på ekskursion på mountainbike eller på tømmerflåde. En af de helt store oplevelser er en 4 dage lang tur på Khao Laem søen i en husbåd, hvor du virkelig kommer tæt på både naturen og de mennesker, der lever i området.

Sangkhlaburi er et helt specielt sted og er absolut også værd at besøge. Sangkhlaburi besøges kun af få turister og er et af de steder, hvor du kan opleve det "rigtige Thailand" (hvad det så end er). Byens største attraktion er den yderst rustikke og fantastisk imponerende plankebro over floden. Da en del af broen blev skyllet bort i foråret 2014, er der nu 2 broer, hvoraf den ene er en flydende bambusbro. Den oprindelige bro er blevet repareret og anvendes igen. Langs floden findes endvidere små kolonier af flydende huse. I og omkring byen lever der mange forskellige etniske minoriteter, hvoraf en del kommer fra Myanmar, hvor de oplevede forfølgelse. Folkelivet i Sangkhlaburi er fantastisk farverigt.

 

Bliv inspireret af andre rejsemål