Taman Negara

Taman Negara er en del af verdens ældste regnskov og har eksisteret i mere end 130 millioner år. Arealet er 4343 kvadratkilometer skyggefuld, fugtig og dlvis uigennemtrængelig jungle. Inde i dette summende virvar af gamle træer med gigantiske afstivede rodsystemer, selvlysende svampe, orkideer, tofarvede bregner og endda den gigantiske rafflesia (verdens største blomst) lever asiatiske elefanter, tigre, leoparder og næsehorn, samt mindre dyr såsom flyvende egern. Førstnævnte dyr bor dog langt fra parkens stier og observationer er ekstremt sjældne. Under et besøg i Taman Negara kan du forvente at se slanger, firben, aber, små hjorte, et rigt fugleliv og måske en tapir. Hertil kommer en imponerende række af flyvende og kravlende insekter.

Jo mere tid du afsætter til dit besøg i Taman Negara, jo mere får du ud af det. Overvej en overnatning, et jungletrek eller i det mindste en bådtur op ad en af Taman Negaras floder. Da en stor del af livet i regnskoven foregår i trækronerne, hvor det vrimler med fugle, insekter og aber, skal du selvfølgelig også opleve at vandre på hængebroer i trætoppene – du laver en canopy walk i 40 meters højde. En natsafari i junglen selvfølgelig med guide er også et must.

For mange vil et besøg hos Orang Asli stammen være turens højdepunkt. Navnet "Orang Asli" betyder "første mennesker". I dag er der omkring 60.000 Orang Asli folk, hvoraf 60% lever stadig i regnskoven. Orang Asli folket menes at stamme fra Papua Ny Guinea eller fra Østafrika. De har mørk hud og kruset hår og adskiller sig dermed tydelig fra de øvrige malayer. Orang Asli folket i Taman Negara lever af jagt og de jager med pusterør. Byttet er primært fugle og små aber. Pusterøret er lavet af bambus og pilene er præpareret med en dødelig gift udvundet af træet Antiaris toxicaria, som er et træ i morbærfamilien. Orang Asli folket bor i små stammer i junglen. Stammen vi selv besøgte havde omkring 10 huse. De var lavet af blade og gulvet var lavet af træ og bosættelsen lå ved flodbredden.

Transporten rundt i parken foregår til fods ad de afmærkede junglestier eller med langkanoer på floderne. Er du først rejst til Malaysia, så gå ikke glip af denne unikke mulighed for at komme helt tæt på denne fabelagtige naturoplevelse.

 

Bliv inspireret af andre rejsemål