Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/gotoasia.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2339

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/gotoasia.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2343

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/gotoasia.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3166
Sarawak | Go to AsiaGo to Asia

Sarawak

Sarawak er den anden store malaysiske stat på Borneo. Hovedstaden er Kuching, hvor 570.000 af Sarawaks 2,3 millioner indbyggere bor. Kuching er en dejlig grøn by og den er samtidig en spændende blanding af bygninger fra kolonitiden, kinesiske og typiske malaysiske huse.
Kuching har en rigtig dejlig havnepromenade, hvor du især i weekenden kan ”hænge ud” sammen med malajerne. Du kan også krydse floden med en de små lokale bådtaxier, som sejler i pendulfart. I byen finder du et meget spændende og levende kulturliv, og hvis det kan passes ind i dine rejseplaner, så det en rigtig god oplevelse at være i Kuching i den uge, hvor de lokale stammer dyster i den traditionelle dragebådssejlads. Et andet eksempel er The Rainforest World Music Festival, hvor etniske grupper fra hele verden giver eksempler på deres musikalske arv.

Sarawak har en fantastisk flot natur med imponerende regnskove, hvoraf rigtig mange er fredede og ikke udnyttes kommercielt. Også I Sarawak er dyre og plantelivet både varieret, typisk og frem for alt tilgængeligt – store oplevelser venter på dig i Sarawaks regnskove. Så er det også her, at du har mulighed for at overnatte i langhus hos Iban folket – en oplevelse du ikke glemmer. Iban folkets forfædre var hovedjægere, men det er heldigvis historie. I stedet for at overnatte i langhuset, kan du vælge at aflægge et dagsbesøg.

På UNESCOs verdensarvsliste finder du Gunung Mulu National Park. Stedet er berømt for sine spændende klippeformationer og ikke mindst for sine underjordiske grotter og huler. Blandt disse er Clearwater Cave, som med en længde på mere end 100 km er Asiens længste. Her kan du også lave en canopy walk på hængebroer, som er bygget i trætoppene. Endnu en stor oplevelse venter i Bako National Park, som ligger ikke langt fra Kuching. Adgang til parken er kun muligt med båd, men her vil du så opleve et landskab bestående af regnskov og klipper, afbrudt af øde bugter med snehvidt sand, hvor du kan tage en dukkert. Her møder du helt sikkert aber og blandt disse næseaben. Det er muligt at overnatte i Bako. Overnatning sker enten i telt eller i en enkel bungalow.

Du finder også dejlige strande i Sarawak, og også her er der rigtig fine muligheder for at opleve dyrelivet under havoverfladen, mens du dykker eller snorkler. Ved stranden kan du selvfølgelig også vælge at sidde i skyggen under en palme og læse en god bog, mens du nyder et glas frisklavet mangojuice. Valget er dit, men mulighederne er uendelige.

 

Bliv inspireret af andre rejsemål