Pulau Tioman

Pulau Tioman er en ø ud for østkysten af Vestmalaysia og er helt uden tvivl en af Sydøstasiens smukkeste rejsedestinationer. Tioman ligger 32 km øst for fastlandet og den fortryller alle besøgende med sine hvide strande, det krystalblå hav og den frodige regnskov. Øen er omkring 39 km lang og 12 km bred. Bortset fra strandene er hele øen dækket af uberørt jungle. De utallige koralrev rundt om øen gør Tioman til et meget populært dykkersted. På Tioman vælger du, om du vil overnatte i en enkel hytte på stranden eller om du vil forkæle dig selv i et luksusresort. Det eneste der er sikkert, er at du altid bor enten på eller lige ved stranden og at koralrevet venter på dit besøg. Dagene går med at nyde stranden og havet – tag på en snorkletur med en lokal bådfører eller hvad med et dykkerkursus? Glem ikke en trekkingtur i junglen, hvor du sikkert møder aber eller flyveegern. Om aftenen nyder du solnedgangen, mens du får en veltilberedt aftensmad på stranden.

Tioman har tropisk klima, med solrige eftermiddage og lune aftener. Året rundt ligger dagstemperaturen på ca. 30 grader og normalt er her ikke megen vind.Turistsæsonen topper mellem maj og august, som også er perioden med mindst nedbør. Fra november til marts er øen præget af monsunen og rejser til Tioman anbefales ikke i den periode.

Nipah er stedet, hvis du vil have en Robinson oplevelse. Nipah er for dig, der søger et isoleret tilflugtssted i uforstyrrede, naturlige omgivelser. Stranden er en uberørt stribe af hvidt sand med gode muligheder for at snorkle. Bag hytterne er der en lagune omgivet af mangrove, som kan besøges med kano. Det varme, klare vand her er helt uspoleret, med utallige farverige fisk og flotte farverige koraller. Bådture kan aftales med de lokale – ellers er eneste aktivitet at alle samles til en omgang beachvolleyball sidst på dagen.

Lanting Cove er en afsondret bugt mellem Genting og Nipah. Bugten er tilgængelig med båd fra enhver anløbsbro omkring Tioman. Der er også muligt at gå gennem junglen til Lanting Cove både fra Genting og Nipah. Lanting Cove byder på alt det som Nipah gør, men her kan du også opleve den ultimative luksus. I Lanting Cove bor du hos Japamala Resort, som er et eksklusivt luksus resort med kun 13 bungalows. Alle bungalows er bygget som traditionelle pælehuse i træ, hver med individuelt design, tema og indretning. Faciliteterne på feriestedet omfatter to restauranter, en swimmingpool og spa – søger du forkælelsen, så finder du den her.

Paya er en lille landsby med en dejlig strand. Paya ligger syd for Tekek og nord for Genting. Det er et stille men populært turistområde med to store resorts og et lille budgetklasse hotel. De fleste gæster her er weekendgæster fra Singapore. Stranden er næsten 1 km lang og består af fint hvidt sand. Ved den nordlige ende af stranden kan du gå eller svømme over til den øde ø Tomok, hvor der er fine muligheder for snorkling. Bag Paya er der som overalt på Tioman udsigt til den frodige regnskov.

Landsbyen er opkaldt efter sin overflod af mangrove sumpe - 'paya 'på det lokale sprog. Bag nogle gamle træhytter langs stranden, løber en lavvandet flod gennem et mangrove landskab og bag denne er der tæt jungle. I Paya er der gode muligheder for trekking på egen hånd. En junglesti fører fra Tioman Paya Resort til Rock Falls, som er et klippefyldt vandløb med små pools, hvor man kan få en kølig dukkert. Herfra er det også muligt at bestige øens højeste punkt Gunung Kajang. I den nordlige ende af landsbyen, kan du følge en sti til Tekek by og endelig finder du i den sydlige ende af Paya, en delvis asfalteret junglesti der fører til Genting.

 

Bliv inspireret af andre rejsemål