Perhentian

Perhentian øerne er et ægte tropisk paradis, med krystalklart vand, jungle og strande med sand så hvidt så det på afstand kan ligne sne. Om natten tændes der bål og petroleumslamper på stranden, der er morild i vandet og stjernerne svæver over dig - du er meget langt fra den virkelige verden. De fleste besøger Perhentien for at udnytte de helt unikke muligheder for at dykke og snorkle. Det marine dyreliv er enestående. Du kan fra stranden snorkle på imponerende koralrev, svømme roligt hen over imponerende koralhaver, mens du iagttager klovnefisk, kuglefisk osv. Tager du med på en bådtur, vil du sikkert opleve både havskildpadder og hajer. Et dykkerkursus er en oplagt mulighed. Andre medbringer en god bog og nyder at på Perhentien står tiden stille.

Perhentien har tropisk klima, med solrige eftermiddage og lune aftener. Året rundt ligger dagstemperaturen på ca. 30 grader og normalt er her ikke megen vind. Turistsæsonen topper mellem maj og august, som også er perioden med mindst nedbør. Fra november til marts er øen præget af monsunen og rejser til Perhentien anbefales ikke i den periode.

Perhentian øerne er en lille gruppe af smukke, koralomkransede øer ud for kysten i det nordøstlige Malaysia ikke langt fra grænsen til Thailand. De to hovedøer er Pulau Perhentian Besar ("Big Perhentian Island"), og Pulau Perhentian Kecil ("Small Perhentian Island"). Kecil er stedet hvortil de fleste backpackere rejser, mens familier, og de der søger mere ro, rejser til Besar. De eneste faste beboere på øerne bor i en lille fiskerlandsby på Perhentian Kecil. På øerne findes ingen veje, kun vandrestier der skærer sig gennem junglen.

Alle øerne tilhører en beskyttet marine park, hvilket betyder, at fiskeri, indsamling koraller og henkastning af affald er strengt forbudt.

Vejen til Perhentian går fra Kuala Lumpur med fly til Kota Bahru. Herfra køres til Kuala Besut, hvorfra du sejler ud til Perhentien i en åben båd.

På Perhentien Besar er der flere gode steder at bo, men vi anbefaler Abduls Chalet, som ikke er det mest luksuriøse ressort, men helt klart stedet med den bedste beliggenhed. Bemærk at det ikke er muligt at købe alkohol hos Abdul. Vi anbefaler også Bubu Resort og Coral View.

 

Bliv inspireret af andre rejsemål