Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/gotoasia.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2339

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/gotoasia.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2343

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/gotoasia.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3166
Dykning på borneo | Go to AsiaGo to Asia

Dykning på Borneo

Selvom du kan opleve virkelig god dykning i Vest-Malaysia, så kan det uden tvivl anbefales at tage til Borneo for at dykke. Det er simpelthen her der sker... Nogle af verdens allerbedste dykkersteder findes på Borneo. Her kan du især i den østlige del af provinsen Sabah opleve det fantastiske rige vand. Yderligere ligger de bedste dykkerresorts omgivet af hvide sandstrande og palmetræer - det er et perfekt område for den perfekte dykning. Vi anbefaler flg. destinationer på Borneo:
Sipadan Island

Sipadan Island

Den lille ø Sipadan, som ligger på østkysten af Borneo, er grunden til, at mange dykkere tager til Malaysia. Stærke havstrømme mod den oceaniske ø's klippevægge tilfører næringsstoffer, som er med til at opretholde et fantastisk økosystem, med et forbløffende undervandsliv. Her kan du opleve næsten alt mht. dyreliv – en at de mest specielle oplevelser er nok et dyk ved Barracuda Point, hvor enorme mængder af havskildpadder, stimer af jackfisk, vimpelfisk bare er en lille del af stedet. Du møder her også flere forskellige slags hajer, men det virkelige højdepunkt er den store barracuda. Det vrimler med barracudaer omkring dig, nogle gange i enorme stimer, hvor fiskene cirkulerer omkring sig selv og på den måde danner en slags undervandstornado - et utroligt syn. En dykkerferie på Sipadan skal bestilles i god tid, da der kun gives adgang til 150 dykkere om dagen.
Layang Layang

Layang Layang

Kun en lille flyvetur fra Borneo ligger Layang Layang, der er en lille smuk ø omkranset af klart vand, perfekte koralrev og med undervandsmuligheder som kun få andre steder kan tilbyde. Det er her, du kan opleve at dykke med stimer af hammerhajer! Dykning er kun muligt mellem marts og august og da øen kun kan nås med fly fra Kota Kinabalu, er det et relativt dyrt sted at dykke.
Lankayan Island

Lankayan Island

Efter en sejltur på halvanden time fra Sandakan, kommer du til Lankayan. Ved øen er der mulighed for både at dykke på vrag og på flotte koralrev. Omkring april og maj passerer hvalhajer ofte forbi, og her udklækkes havskildpaddernes æg på stranden, og du kan se de små nye havskildpadder forsøge at nå ud i vandet. Dykning på Lankayan er ikke helt så actionpræget, som den dykning du kan opleve på Sipadan og Layang Layang. Til gengæld finder du her et paradis på en afsidesliggende ø med en masse dejlig afslappende dykning på smukke koralrev.

Dykkerforhold

Godt for: Store dyr, vragdykning, billig dykning, øvede og begynder dykkere
Dybde: 5 - > 40 m
Sigtbarhed: 5 - 50 m
Strøm: Moderat
Overflade: Stille
Vandtemperatur: 25 - 30° C
Dykkererfaring: Begynder - avanceret
Antal dykkersteder: > 125
Adgang via: Resorts
Anbefalet rejse længde: 1 - 3 uger

Dykning i Malaysia

Malaysia og Borneo er begavet med nogle af de rigeste og flotteste koralrev i verden. Her kan du dykke med enorme stimer fisk, hammerhajer, djævlerokker og flere skildpadder end du kan forestille dig. Malaysia byder også under havoverfladen på enestående oplevelser.
I havet omkring Malaccahalvøen, som vi kalder Vest-Malaysia, findes der rigtig mange steder, hvor det er attraktivt at dykke uanset, hvor erfaren du er. Omkring øerne langs østkysten findes der både direkte ved øerne eller i kort afstand herfra unikke koralrev med en et suverænt dyreliv. Revhajer, havskildpadder, kuglefisk, barracudaer osv. kan du møde alle disse steder. Det er også muligt både at se hvalhajer og mantarokker, dog er chancen størst i forårs og efterårsmånederne. Omkring de fleste øer er der fredede områder (marine parks), hvor fiskeri er forbudt. Fælles for dykkersteder langs østkysten af Vest-Malaysia er, at vandet er usædvanligt klart. Dykkersæsonen starter her i marts og slutter med udgangen af oktober, hvor monsunen starter. I Vest-Malaysia mener vi, at du finder de bedste dykkersteder flg. steder:
Perhentian Islands

Perhentian Islands

De to bountyøer Perhentian Besar (store) og Perhentian Kecil (lille) ligger omkring 21 km ude fra kysten. Du kan flyve til Khota Bharu og efter en køretur på ca. 30 min. sejler du i åben båd de 21 km ud til øerne. Alle resorts ligger direkte ved stranden og hvis du bor i Abduls Chalet, har du et koralrev umiddelbart ud for stranden. Øen byder på perfekte omgivelser og en håndfuld meget flotte dykkersteder. Havet omkring øerne er udlagt som marine park.
Lang Tengah Islands

Lang Tengah Islands

Den lille ø Lang Tengah ligger mellem Perhentian Islands og Redang Island. Øen kan besøges med båd fra Tanjung Merang og der er 4 resorts på øen. Mange besøger øen på en dagstur mens de opholder sig på Perhentien Island. Der er flere gode dykkersteder og dyrelivet er meget varieret. Øen bliver ofte beskrevet som et lille hemmeligt paradis, der bestemt ikke er overrendt af turister og dykkere. Havet omkring øen er udlagt som marine park.
Tenggol Island

Tenggol Island

Den lille ø ligger mellem Redang og Tioman og ca. 20 km ude fra fastlandet. Det store trækplaster her er vægdykning, da øen har stejle klipper på østkysten ud mod det Sydkinesiske Hav. Omkring øen er der 20 dykkersteder, men de fleste anbefales kun til erfarne dykkere.
Tioman Island

Tioman Island

Tioman ligger 32 km fra fastlandet og kan nås med båd fra Mersing, men det er også muligt at flyve hertil. Tioman har mere end 25 dykkersteder og her er det også muligt at dykke på vrag. Vandet er klart, dyrelivet utrolig varieret – og her kan du også være så heldig at se en hvalhaj. På Tioman bestemmer du selv om du vil bo i 5 stjernet luksus eller om du vil bo i en helt enkel hytte i en næste øde bugt. Her er alt muligt!