Den store drømmerejse på Borneo

Intro til rejsen

Intro til rejsen

Vi har samlet en buket af det bedste på Borneo. Alt fra hvide sandstrande, tropisk regnskov, fantastisk natur og et rigt dyreliv. Du slutter turen af med 4 dage på Borneos bedste luksusresort. Denne tur er designet med tanke på kvalitet og på at det skal være en oplevelse for livet. Vi er ikke gået på kompromis, men har plukket fra øverste hylde.
Turen varer i alt 12 dage.
Dag 1 & 2

Dag 1 & 2

Ved din ankomst til Kota Kinabalu, som er den største by på Borneo, bliver du afhentet i lufthavnen og du bliver kørt til Promenade Hotel, hvor du overnatter i 2 nætter. Den første hele dag på Borneo er der mulighed for at slappe af. Du sejler ud til de nærliggende øer ud for Kota Kinabalu (Tunku Abdul Rahman Marine Park). Her er der mulighed for at sole, bade og snorkle i det krystalblå hav.

Dag 3

Dag 3

På 3. dag forlader du Kota Kinabalu fra morgenstunden, og sætter kursen mod bjergene og det mægtige Mount Kinabalu – Nærmere bestemt nationalparken Kinabalu Park. Undervejs kommer du gennem små landsbyer, og du kan nyde den fantastiske udsigt over dalene i bjergkæden Crocker Range. Når du ankommer til parken, vil der være mulighed for vandreture på nogle af de mange stier i parken. Kinabalu Park er på UNESCOs verdensarvsliste, og den regnes for et af de vigtigste biologiske steder i verden, med mere end 5000 forskellige slags planter. Man skønner, at der her findes mere end 1000 forskellige orkideer. Du overnatter i den smukke natur i Kundasang, tæt ved Kinabalu Park og med udsigt til bjerget.
Dag 4

Dag 4

På 4. dag kører du efter morgenmaden til det nærliggende Poring Hot Springs. Her besøger du sommerfuglehaven, går på hængebroer i 40 meters højde, og bagefter er der mulighed for at tage et bad i de varme kilder, som området er kendt for. Efter frokost besøger du det flotte område ved Sabah Tea med de mange temarker. Senere på eftermiddag-en sættes kursen mod Sandakan og Sepilok Nature Resort, hvor du skal overnatte.

Dag 5

Dag 5

På den 5. dage besøger du Sepilok Orangutang Center kl. 10 for at overvære morgenfodringen. Herefter kører du gennem små landsbyer mod den lille flodlandsby Sukau, hvor du bliver indkvarteret på eco-lodgen Borneo Nature Lodge. Du har herefter din første flodsafari, for at opleve nogle af de mange vilde dyr, der findes i området. Når du kommer tilbage, bliver aftensmaden serveret i restauranten, der ligger i dejlige omgivelser.
Dag 6

Dag 6

På den 6.dag bliver du vækket af fuglesang fra regnskoven, og du starter med dagens første tur op ad floden. Turen slutter ved Ox Bow Lake, hvor der er særlig gode muligheder for at iagttage dyre og fuglelivet. Om eftermiddagen tager du ud på dagens anden flodsafari. Borneos dyreliv er rigt og er du heldig, oplever du både næseaber, pygmæelefanter, orangutanger, krokodiller og mange forskellige fugle.

Dag 7

Dag 7

Dagen efter venter 70 km på grusvej undervejs til Danum Valley. Men det er det hele værd, da du kommer frem til 438 km2 uspoleret og 130 millioner år gammel regnskov. Du starter allerede om eftermiddagen med første tur på ”Nature Trails” og derefter vandrer du en tur i trækronerne på imponerende hængebroer. Dette er en unik mulighed for at få et førstehåndsindtryk af livet på øverste etage i regnskoven. Danum Valley er hjemsted for mange af Borneos mest sjældne dyrearter, som leoparder, næsehorn, elefanter og orangutanger. Efter mørkets frembrud tager du på aftensafari i bil, og oplever regnskovens natteliv. Du overnatter på Borneo Rainforest Lodge.
Dag 8

Dag 8

Hele den 8. dag er afsat til, at du kan udforske regnskoven og opleve flere dyr. Der er også mulighed for at besøge den gamle gravplads for Kadazan-Dusun stammen kaldet ”Coffin Cliff”. Eller du kan besøge ”View Point” for et smukt syn ud over Danum Valley. Her kan man sagtens bruge et stykke tid på at nyde udsigten og slappe af til regnskovens musik. Bliver det for varmt byder skoven på sin helt egen iskolde ”Jacuzzi Pool”.

Dag 9

Dag 9

På den 9. dag skal du fra de smukke naturlige omgivelser i Danum Valley til Lahad Datu lufthavn og videre med fly mod Kota Kinabalu. I Kota Kinabalu checker vi ind på det 5-stjernede Shangri La’s Rasa Ria Resort – Et luksus resort, der regnes for at være det bedste på Borneo. Resortet ligger ud til en helt fantastisk strand.
Afslutningen

Afslutningen

Herefter er der 2 dage, der kan bruges til afslapning ved poolen eller ved den kridhvide sandstrand. Du kan også besøge Kota Kinabalu, der ligger ca. 30 min væk.

På turens sidste dag bliver du afhentet på hotellet og kørt til lufthavnen – måske skal du nu have et par dage i Kuala Lumpur?
Kontakt

Bliv inspireret af andre rejsemål