Cameron Highland

Cameron Highland, som er et af Malaysias populære turistmål, er en samling af fredelige småbyer beliggende i et grønt, køligt og frugtbart bjergområde. De bløde grønne bakker med te plan-tagerne, samt husene fra kolonitiden er nok det Camaron Highland er mest kendt for, men Cameron Highland har meget mere at byde på.

Cameron Highland blev opdaget i 1885 af den engelske landmåler William Cameron, men først 40 år senere begynde de engelske embedsmænd for alvor at bosætte sig i området, og i løbet af kort tid blev der ikke blot bygget boliger, men også hoteller, skoler og endda en golfbane.

I dag bor der tæt på 50.000 mennesker i Cameron Highland. De vigtigste byer er Tanah Rata og Brinchang, men hoteller og pensioner er fordelt over hele området.

Klimaet i Cameron Highland adskiller sig fra klimaet i den øvrige del af Malaysia. Her er køligere og du kan opleve nedbør hele året, dog er der sjældent tale om dagsregn. Den tørreste periode er fra maj til august, men Cameron Highland kan sagtens besøges hele året, blot du er forberedt på at du kan opleve regnbyger, men du kan også forvente at se solen hver dag. Dagtemperaturen i Cameron Highland svinger mellem 20 – 25 grader Celsius og nattemperaturen er normalt omkring 15 – 18 grader Celsius.

Din tur til Cameron Highland er ikke komplet, før du har besøgt en teplantage. Du skal først nyde det specielle landskab med teplantagerne, der slynger sig op og ned af bjergene, og bagefter kan du høre om de videre processer i fremstillingen af te. Som afslutning skal du selvfølgelig smage den lokale te. Flere forskellige teplantager er åbne for gæster. Udover dyrkningen af te er Cameron Highland også kendt for produktionen af bla. jordbær og roser – afgrøder der ikke er så fremmede for os, men som man normalt ikke møder i tropisk klima.

En anderledes oplevelse vil du få hvis du vælger at besøge Mossy Forest, som også kaldes Cloud Forest. Her finder du en skovtype, du normalt ikke forbinder med troperne. I Malaysia findes denne skovtype kun over 1800 meters højde og den er karakteriseret ved en helt speciel vegetation – en vegetation der kræver et konstant køligt, blæsende, vådt og tåget miljø. I skoven er alle træer beklædt med et svampet lag grønt mos og pga. temperaturen opnår de sjældent en højde på mere end 10 meter. De fleste træer tilhører laurbærfamilien og ellers vokser her især rhododendron, orkideer, kandebærere og andre epifytter. Herfra er der i klart vejr en fantastisk udsigt over Cameron Highland og som alle steder er udsigten mest storslået ved solopgang og ved solnedgang.

Efter vores mening så kan Cameron Highland opleves på mange måder, men at gøre det på en mountainbike er måske den allerbedste.

 

Bliv inspireret af andre rejsemål