Borneo for backpackere

På denne 12 dages besøger du nogle af de smukkeste og mest fascinerende steder i Sabah. Alt dette til en ganske fornuftig pris uden at der er gået på kompromis med oplevelserne. Den oprindelige levevis på Borneo, kan du opleve i Mari-Mari Cultural Village, du oplever den helt enestående regnskov Kinabalu Park med mere end 5000 forskellige planter, du skal på en Canopy walk 41 meter over jorden.
Du besøger også Kinabatangan floden, som et af de steder på Borneo, hvor naturen er mest oprindelig og hvor det er sandsynligt, at du vil se en del af det dyreliv, du forbinder med den tropiske regnskov. Du skal selvfølgelig også opleve orangutanger, og det gør du i Sepilok, som er et rehabiliteringscenter for orangutanger. Du får også et par dage på stranden ved ”verdens ende”. Mærkelig nok har kun få turister fundet denne perle, så derfor kan du i fred og ro nyde de smukke strande og det blå hav. Du kan vælge at bade, snorkle eller surfe eller også vælger du bare at slappe af.
På denne rundtur oplever du den gode kombination mellem uberørte strande, afslappet livsstil, aktiviteter, fantastiske naturoplevelser og du vil sandsynligvis møde nogle af Borneos truede dyr.
Dag 1

Dag 1

Kasi Sayang
Turen starter i Kota Kinabalu, hvorfra du kører til Kasih Sayang Resort, der ligger i bakkerne 30 minutter fra Kota Kinabalu. Kasih Sayang Health Resort byder på frisk luft og frodige grønne områder, og tilbyder værelser med fantastisk udsigt over Kota Kinabalu by og den omkringliggende natur. Resortet ligger 10 minutters kørsel fra Kiansom Waterfall og der er kun 15 minutters kørsel til Mari-Mari Cultural Village, som er et fremragende frilandsmuseum, hvor den oprindelige kultur og livsform præsenteres på en rigtig fin måde.

Inklusiv:
-Transport til Kasih Sayang
- Ophold på Kasih Sayang (Standard)
Dag 2

Dag 2

Kasih Sayang & Mari-Mari Cultural Village
Brug dagen på at slappe af og nyde de smukke omgivelser. Sidst på eftermiddagen bliver du afhentet og kørt til Mari-Mari Cultural Village. Ved ankomsten til landsbyen, får du en introduktion til de forskellige etniske grupper, der er repræsenteret i Mari-Mari Cultural Village. Hver etnisk gruppe er repræsenteret ved et hjem, som er bygget af efterkommere af de stammer, de tilhører, og stedet giver dig en autentisk oplevelse af livet i langhusene. Du kan iagttage stammernes håndværk og levevis og du får sikkert også mulighed for at afprøve forskellige håndværk. Du spiser middag i Mari-Mari og om aftenen får du en særlig kulturel oplevelse.

Inklusiv:
- Indkvartering på Kasih Sayang (standard)
-Transport til Mari-Mari Cultural Village
-Entrè til Mari-Mari Cultural Village (aften)


Måltider: Morgenmad og middagsmad

Dag 3

Dag 3

Kinabalu Park / Poring Hot Springs
Du forlader Kasih Sayang og kører to timer til Kinabalu Park. På turen kører vi gennem flere landsbyer og du kan nyde panoramaudsigten over dalene i Crocker Range. Ved ankomsten får du en kort introduktion til parken og derefter udforsker du sammen med din guide den rige mangfoldighed af plantearter, der lever i den helt særlige regnskov, der findes her på siden af Mount Kinalbalu. I Kinabalu Park findes mere end 5000 plantearter, omkring 1000 orkidéarter, 621 bregnearter, 29 Rhododendronarter og 2 Rafflesiaarter.
Efter besøget i parken fortsætter du til Poring Hot Springs. Ved ankomsten starter du med at foretage Canopy Walk på hængebroer bygget 41m over jorden - nyd den spektakulære udsigt. Før du checker ind i din lodge, kan du udforske parken på egen hånd eller du kan tage et bad i et af bassinerne med svovlholdigt vand.

Inklusiv:
-Transport til Kinabalu Park
-Entré på Kinabalu Park & Poring Hot Springs
-Indkvartering på lodge
-Engelsktalende guide
Måltider: Morgenmad, frokost og middag
Dag 4

Dag 4

Kudat
Vi kører dig til den nordligste del af Borneo, Kudat. Du er kun et par timer fra Kota Kinabalu, men du vil have en følelse af at være ”ved verdens ende”, når du er i Kudat. Der er kilometervis af smukke strande og hvis du er heldig, kan du finde skjulte og uberørte perler. Nogle strande er fremragende til surfing, mens andre er gode, hvis du vil nyde den smukke solnedgang. For at gøre dit ophold endnu mere specielt, indkvarteres du i et traditionelt langhus, hvor du om aftenen vil falde i søvn til junglens lyde. Indkvarteringen er ikke luksus, men du har en komfortabel madras, myggenet, lys og ventilator. Bliv ét med naturen og vågn op med udsigt over den smukke jungle og til naturens lyde, klar til at tage en morgentur langs stranden.

Inklusiv:
-Transport til Kudat
-Indkvartering på Tampat Do Aman

Måltider: Morgenmad

Dag 5

Dag 5

Kudat
Dagen er helt din egen.
Nyd Kudat og alt det stedet har at tilbyde.
Du kan besøge den stille havn, hvor du kan se på fisk på fiskemarkedet, eller du kan besøge det store kinesiske tempel. Slap af og nyd at folk smiler til dig, når de møder dig.

Inklusiv:
-Indkvartering på Tampat Do Aman


Måltider: Morgenmad
Dag 6

Dag 6

Sandakan / Sepilok
Du flyver fra Kudat til Sandakan. Du bliver afhentet i lufthavnen og kørt ud til Sepilok Nature Resort. Her bliver du indkvarteret i en bungalow, der er godt skjult blandt store træer, tropiske planter og orkideer. Resten af dagen har du til rådighed. Du bor indenfor gåafstand af den verdensberømte Kabili Sepilok Forest, hvor du kan besøge Sepilok Orangutan Rehabilitation Centre. Her kan du se orangutanger i naturlige omgivelser.

Inklusiv:
-Transport til Kudat Lufthavn
-Indkvartering på Sepilok Nature Resort

Måltider: Morgenmad

Dag 7

Dag 7

Sukau
Efter morgenmaden forlader du Sepilok Nature Resort og kører til Sukau ved Kinabatangan floden. Den mægtige flod er hjemsted for et fantastisk fugleliv og mange truede dyr såsom næseaber, pygmæelefanter, orangutanger, krokodiller og træleoparden. Om eftermiddagen har du din første flodsafari.

Inklusiv:
-Transport til Kinabatangan River
-Indkvartering på Sukau Greenview
-1 flodsafari
-Engelsktalende guide


Måltider: Morgenmad og middag
Dag 8

Dag 8

Sukau
Vågn op tidligt om morgenen til regnskovens lyde og få din første flodsafari, mens dagen gryer. Kinabatangan River er kendt for at have den højeste koncentration af vilde dyr i Malaysia, og du vil sandsynligvis få store oplevelser på dine flodsafarier. Om eftermiddagen har du dagens anden flodsafari.

Inklusiv:
- 2 flodsafariture
-Engelsktalende guide
-Indkvartering på Sukau Greenview

Måltider: Morgenmad, frokost og middag

Dag 9

Dag 9

Sandakan / Sepilok
I dag rejser du fra Sukau til Sandakan og Sepilok Nature Resort, hvor du tidligere har boet. Resten af dagen er din egen – vi anbefaler, at du denne gang besøger Bornean Sun Bear Conservation Centre, hvor du kan komme tæt på verdens mindste bjørn. Du kan selvfølgelig også vælge at besøge Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre igen.

Inklusiv:
- Transportfra Sukau til Sepilok
- Indkvartering på Sepilok Nature Resort


Måltider: Morgenmad
Dag 10

Dag 10

Tempurung Seaside Lodge
Om morgenen tager du et fly tilbage til Kota Kinabalu, hvor du bliver afhentet og kørt ud til Tempurung Seaside Lodge på vestkysten af Sabah. Tempurung Seaside Lodge tilbyder absolut ensomhed i et smukt grønt område. Værterne inviterer dig til at tilbringe din ferie sammen med dem og giver dig en andel i deres økologiske tankegang, som indebærer at de praktiserer bæredygtig og ansvarlig turisme. De modtager kun et lille antal gæster, og dermed er de miljømæssige og kulturelle påvirkninger på området minimale. Med kilometervis af uspoleret strand, fantastiske solnedgange og azurblåt hav , er lodgen en lille perle.

Inklusiv:
-Transport til lufthavnen
-Transport til Tempurung Seaside Lodge
-Indkvartering på Tempurung Seaside Lodge


Måltider: Morgenmad og middag

Dag 11

Dag 11

Tempurung Seaside Lodge
Ren idyl! Gå ned til stranden, nyd vandet og slap af i solen, mens du er omgivet af smukke omgivelser. Spis autentisk bornesisk mad mens havbrisen blæser dig i ansigtet.

Inklusiv:
-Overnatning Tempurung Seaside Lodge

Måltider:
Morgenmad, frokost og middag
Dag 12

Dag 12

Kota Kinabalu
Efter morgenmaden er det tid til at komme tilbage til Kota Kinabalu, hvor rundrejsen slutter. Du kan enten vælge at fortsætte din tur og rejse til andre steder. Kontakt os og vi vil hjælpe med at udvide din rejseplan med flere smukke steder og gode oplevelser.

Inklusiv:
- Transport til Kota Kinabalu

Måltider: Morgenmad

Bliv inspireret af andre rejsemål