Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/gotoasia.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2339

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/gotoasia.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2343

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/gotoasia.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3166
Belum | Go to AsiaGo to Asia

Belum

Belum er Malaysias største sammenhængende regnskovsområde. Royal Belum State Park ligger i den nordlige del af Malaysia og grænser op til Thailand Belum menes at have eksisteret i over 130 millioner år, og er derfor en af verdens ældste regnskove, ældre end både Amazon og Congo . Det der gør Belum anderledes er, at i hjertet af regnskoven ligger den menneskeskabte sø Lake Temenggor , der dækker 15.200 hektar som er oversået med hundredvis af øer. Søen er et resultat af bygningen af et vandkraftværk, hvorved store områder blev oversvømmet, men samtidig hermed er der opstået et særegent og imponerende landskab.

Belum er ingen nationalpark og udnyttes stadig kommercielt, men mange miljøorganisationer som f.eks WWF arbejder ihærdigt på at få ændret Belums status. Dog er 1.175 km2 af Belum i 2007 blevet fredet og dette område blev udnævnt til State Park og hermed blev Royal Belum State Park grundlagt.

Belum er en relativ uberørt regnskov, som er hjemsted for en bred vifte af flora og fauna. Her lever 14 af verdens mest truede pattedyr, herunder den malaysiske tiger, asiatisk elefant, sumatranæsehornet, den hvidhåndede gibbon, malaysiske sunbear og tapiren. Andre dyr, der også strejfer omkring i regnskoven er bøfler, vildsvin, mange arter af hjorte, kvælerslanger og kobraslanger. Belums fugleliv er enestående med over 300 fuglearter, herunder alle 10 arter af næsehornsfugle .I skoven kan du også finde 3.000 arter af blomstrende planter, herunder 3 arter af Rafflesia, verdens største blomst.

Der er rigtig mange oplevelser, der venter dig i Belum State Park. Da næsten alle er placeret langs Lake Temenggor, så er en båd dit oplagte transportmiddel, mens du er i Belum. Vi foreslår, at du tager på morgensafari på søerne for at observere dyrelivet, at du besøger Pulau Tujuh vandfaldet eller nogen af de andre smukke vandfald i området, at du trekker op til udsigtspunktet Pulau Talikail, at du besøger de hvide klipper Batu Puteh, at du går på jagt efter rafflesia , og ikke mindst at du besøger Kampung Chuweh, som er en autentisk Orang Asli landsby. Mens du er i Belum har du også mulighed for at lave et trek til Sira Gajah, som er et ”salt lick”, hvor der er god mulighed for at spotte dyreliv. Du kan selvfølgelig også vælge at udforske Belum i en kajak eller på en bambusflåde.

Der er en flere gode resorts i Royal Belum State Park, hvoraf de mest attraktive er placeret ved bredden af Lake Temenggoh. Go to Asia anbefaler, at du bor på Belum Eco Resort eller på Belum Rainforest Resort, som begge tilbyder aktivitetspakker til fornuftige priser.

 

Bliv inspireret af andre rejsemål